Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Sport

Opština Budva je jedna od vodećih crnogorskih opština poznata po podsticanju sporta i sportskih djelatnosti. Opština Budva je takodje sponzor ili organizator (suorganizator) brojnih sportskih takmičenja .
Opština Budva raspolaže sa dva značajna javna preduzeća iz oblasti sporta koji su sada u postupku reogranizacije u skladu sa novim zakonskim propisima i to JP „Mediteranski sportski centar“ i JP „Sportsko rekreativni centar“ Budva, koji okuplja veliki broj sportista, djece, omladine i ljubitelja sporta. Pored toga, u ovoj opštini postoje brojni sportski tereni i objekti (teniski tereni, teretane, dva fudbalska stadiona i sl.).

U Sekretarijatu za društvene djelatnosti uradjena je interna evidencija sportskih subjekata (sportskih organizacija i sportista) na teritoriji opštine Budva, na osnovu podataka iz Uprave za mlade i sport i podataka koji su sportski subjekti dostavili ovom organu. U Budvi aktivno djeluje 44 sportske organizacije i to:
- 38 sportskih klubova sa preko 1800 članova od kojih su 1596 članova uzrasta od 5-15 godina, što je u prosjeku preko 47 članova po sportskom klubu,
- 1 Sportski klub Osoba sa invaliditetom,
- 2 Sportsko-rekreativna društva i
- 3 Školska sportska društva

Pitajte Opštinu

Postavite pitanje nadležnom organu lokalne samouprave, rok za odgovor na postavljeno pitanje
je sedam dana.

Kontaktirajte nas

Trg Sunca 3, 85310 Budva, Crna Gora

Povežimo se

Mi smo na društvenim mrežama. Pratite nas i budite u koraku sa našim dešavanjima.